2015-01-19

CES 2015: Historien vi gärna berättar om och om igen!

De amerikanska tekniktidningarna har på allvar fått upp ögonen, och öronen med för den delen, för Larsen 8. För tidskriften Stereophile blev Larsen-rummet en trevlig bekantskap. Men historien om hur det gick till och hur reportern  hittade dit och vad som sen hände det berättar vi gärna om och om igen. Så här gick det till:

När Robert Deutsch från Stereophile steg in i hissen på Hotel Venetian under årets CES-mässa fanns det redan en mässbesökare där. ”Har du hört Larsen högtalarna?” frågade denne direkt efter att ha läst på reporterns ackrediteringskort. ”Nej, det har jag inte och jag har inte ens hört talas om märket Larsen” svarade reportern. Mässbesökaren berättade att han ägde ett par och att han älskade dem så reportern lovade att besöka Larsen-rummet.

Så sagt och gjort. Reportern sökte upp Larsen-rummet som delades med danska hifi företaget GamuT och han uppskattade verkligen rekommendationen från den tillfällige hiss-vännen.

Trots att han inte kände igen Larsen högtalarna som märke så kopplades tankarna på ett familjärt sätt till föregångarna från Sonab på 70-talet och Stig Carlsson. Den nuvarande Larsen 8 är för att citera Robert Deutsch ”an evolution of the original designed by Carlsson”. Det är förstås ljuv musik i våra öron och inte blir det sämre när han fortsätter:

”Det var underbara högtalare : med ett mjukt ljud och en enkel presentation för örat med tendenser åt det varma hållet som undviker det skarpa och rakt fram kliniska ljudet som många moderna högtalare har. ”Jag kan förstå varför Larsen 8 attraherar sina anhängare

Vi på Larsen Hifi blir självfallet väldigt glada när människor direkt fångar det som vi tycker kännetecknar Larsen 8. För fortsättningen i ”Legendens fotspår” är vad den evolutionära utvecklingen av Stig Carlssons ortoakustiska principer handlar om. Det berättar vi gärna om och om igen.

Historien är fri tolkning av Robert Deutsch rapport från CES 2015. Vill du läsa originalet så finns det här.

Kommentera